Miten perustamme luokkatoimikunnan?

Luokkatoimikunta kannattaa perustaa mahdollisimman pian kun luokka on muodostunut. Luokkatoimikunnan perustaminen onnistuu kätevimmin vaikka luokan ensimmäisen vanhempainillan yhteydessä. Luokkatoimikunnan voi toki perustaa myös myöhemmin luokan toiminnan aikana. Luokkatoimikuntaa tarvitaan erityisesti jos luokan haaveissa on leirikoulu.

Luokkatoimikuntaan voi kuulua osa tai vaikka kaikki luokan huoltajat. Luokka päättää itse millainen toimikuntamalli luokan tilanteeseen sopii.

Mitä tarvitaan? Innostuneita vanhempia/huoltajia! Luokkatoimikunnan perustamisen yhteydessä on hyvä tehdä perustamispöytäkirja jossa päätetään luokan toimihenkilöt, toimintatavat liittyen päätöksentekoon ja jossa on myös päätetty luokan tilin avaamisesta, tilin omistajista ja käyttöön oikeutetuista sekä tiliin liitettävistä palveluista muutos- ja lopetusoikeuksineen. Pöytäkirjaa tarvitaan tilin avaamisen yhteydessä. Pankkikohtaisia ohjeita ja lisätietoja rekisteröimättömän yhdistyksen tilin avaamisesta ja tilin käsittelystä löydät netistä tai pyytämällä pankista.

Pöytäkirjamalli

OP Median artikkeli luokan tilin avaamisesta 19.9.2018

Mitä kannattaa huomioida?

  • Luokkatoimikunnan toimihenkilöinä (esim. puheenjohtaja, sihteeri, yhteystietojen ylläpitäjä, viestinnästä vastaava, rahastonhoitaja) toimivat huoltajat, ei opettaja.
  • Luokan Jukova-edustajan on suositeltavaa kuulua luokkatoimikuntaan, tämä edistää tiedon kulkua ja yhteistyötä luokan sisällä.
  • Luokkatoimikunta toimii tiiviissä yhteistyössä opettajan kanssa!
Advertisement