Luokkatoimikunnat

Näiltä sivuilta löydät luokkatoimikunnille suunnattua tietoa, neuvoja ja vinkkejä.

Mikä on luokkatoimikunta? Luokkatoimikunta on vapaamuotoinen luokan vanhemmista/huoltajista ja mielellään myös luokan opettajasta koostuva ryhmä, joka koordinoi luokan toimintaa. Mukana luokkatoimikunnassa voi olla osa tai vaikka kaikki luokan vanhemmat/huoltajat.

Miten luokkatoimikunta liittyy vanhempainyhdistys Jukovaan?

  • Jokainen luokka valitsee edustajan sekä varaedustajan vanhempainyhdistys Jukovan hallitukseen. Jukovan hallituksen jäsenyys on kestoltaan kaksi vuotta. Hallituksen jäsenyys vahvistetaan Jukovan vuosikokouksessa, joka järjestetään koulun alkamisen yhteydessä, kuitenkin viimeistään lokakuussa. Hallituksen jäsenen ja varajäsenen tulee olla vanhempainyhdistyksen varsinainen jäsen.
  • Jokainen luokka voi halutessaan perustaa luokkatoimikunnan koordinoimaan luokan toimintaa. Luokkatoimikunta huolehtii mm. luokan yhteistoiminnasta, luokan mahdollisista varainkeruutapahtumista sekä luokan varojen hoidosta.
  • Vanhempainyhdistys toimii luokkatoimikuntien tukena ja osin myös koordinoi eri luokkatoimikuntien yhteistä toimintaa liittyen erilaisiin tapahtumiin. Jukova-edustaja toimii viestinvälittäjänä vanhempainyhdistyksen ja luokkatoimikunnan välillä. Suositeltavaa on, että luokan Jukova-edustaja kuuluu myös luokkatoimikuntaan tai on läheisesti yhteistyössä luokkatoimikunnan kanssa.
Advertisement